Docenten

Docenten hebben een verschillende leef- of beroepsachtergrond, zijn geïnteresseerd in de Benedictijnse traditie, willen de rijkdom en de kracht doorgeven wat hen heeft geïnspireerd op hun geloofsweg.

 

zelfportret 2
Janneke Krijger

Janneke Krijger (1948, Schiedam). Studie psychologie, werkte als psychotherapeut bij Riagg Haarlem, sinds 2009 docente contemplatie en geestelijke begeleider bij bezinningscentrum van Abdij van Egmond, Geïnspireerd, gevormd en aangemoedigd door Franz Jalics s.j. om vanuit het contemplatieve gebed te leven en dat verder bekend te maken. Medewerker van het Karmelitaans Centrum voor spiritualiteit in Haarlem. Sinds 2010 oblaat van de abdij.

roel003
Roel van der Voort

Roel van der Voort (1946, ’s Hertogenbosch). Studie Economie en Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, was werkzaam aan de Amsterdam Business School. Studeerde Benedictine Leadership aan St. Anselmo, in Rome en Case based teaching aan Harvard Business School. Leermeester Benoit Standaert, volgde een aantal van zijn conferenties. Verzorgde een aantal cursussen in het programma van de Benedictushof. Met Janneke Krijger retraite voor de oblaten: o.a. een cursus over Paulus

photo Dr. Maarten Geerdes
Maarten Geerdes

Maarten Geerdes (1951, Schiedam). Scheikundige, werkte bij Hoogovens, sinds 2002 zelfstandig ondernemer. Geeft technische en managementtrainingen in binnen- en buitenland. Organiseert creatieve cursussen. Auteur van boeken over technische onderwerpen en familiegeschiedenis.

WhatsApp Image 2021-02-26 at 11.23.57
Paul Raasveld

Paul Raasveld (1960 Halfweg NH) studeerde geschiedenis en musicologie. Hij promoveerde in Utrecht waarvoor hij onderzoek deed naar meditatieve teksten uit de 16de en 17de eeuw.Hij heeft ruime onderwijservaring en legt zich vooral toe op volwassenenonderwijs. Sinds 2018 assisteert hij Janneke Krijger in de Benedictushof-cursussen gewijd aan onze rijke Christelijke contemplatieve traditie. Daarin staat niet de wetenschap centraal maar de vraag: wat hoort mijn binnenste klinken bij het lezen van deze geïnspireerde teksten?

D05D7A20-B2C1-467F-80C4-1F97806D2F33_1_105_c
Frans Croonen

Frans Croonen (‘s-Hertogenbosch, 1977) studeerde cultuurfilosofie aan de Universiteit Maastricht, gevolgd door een verdiepingsjaar theologie aan de Radboud Universiteit met een beurs van de stichting Thomas More. Zijn opleiding tot geestelijk begeleider volgde hij aan het Titus Brandsma Instituut. Frans is actief als geestelijk begeleider, coach, retraitebegeleider en adviseur. Sinds zijn tienerjaren is hij thuis in de Benedictijnse spiritualiteit.

Ook docent worden?

Hebt u interesse een cursus te geven voor Poustinia Online?

Afbeelding1
© Poustinia-Online.nl - 2021 Poustinia Online.
All rights reserved.

Privacyreglement

Aanmelden
Meditatie

Vul het onderstaande formulier in.