Studie en Lectuur

Voor wie zich wil verdiepen in onze rijke traditie.

Leesgroep:
Vervolg Genesis van Jonathan Sacks

Op veler verzoek bieden we in januari 2022 een vervolg aan voor de online leesgroep “Genesis”.

In dit wereldwijd gelezen standaardwerk bespreekt rabbijn Jonathan Sacks de belangrijkste Genesisverhalen.

 

Hij leest ze door een groothoeklens: hij legt verbanden met de Thora als geheel, met filosofie en wereldgeschiedenis, en met ons persoonlijke leven.

 

In het eerste traject stonden we stil bij de oorsprongsverhalen en in het nieuwe jaar vervolgen we het boek met de parasja’s over Abraham.

 

Ook als u de eerste serie niet hebt meegemaakt, kunt u toch inschrijven en kennis maken met een schat aan informatie, niet alleen over Genesis, maar ook over het joodse denken in het algemeen. Voor liefhebbers van de Bijbel zijn dit werkelijk adembenemende stukken tekst.

 

Zowel de wijsheid van oude commentatoren als moderne wetenschappers neemt Sacks mee in zijn betoog en hij voert ons zo mee op de reis door de Thora.

 

Werkwijze: Voorafgaand aan de bijeenkomst worden thuis de parasja’s gelezen. Boek is verkrijgbaar bij uitgeverij Skandalon.

 

De vier sessies omvatten studie, reflectie, discussie.

 

Na aanmelding ontvangt u een code om in te loggen via Zoom

 

Leesgroep:
“Levende Vlam van Liefde” Johannes van het Kruis

Op het toppunt van zijn dichterlijke en mystieke creativiteit schreef Johannes van het Kruis een gedicht van vier strofen ”Levende vlam van liefde”.

 

 

Het is een gedicht vol symbolen (vuur, vlam, wonde, schroeien, sluier en feest) die aansluiten bij een hedendaags levensgevoel, en die kunnen bemoedigen, iets in ons losmaken, waarvan we warm kunnen worden.

 

 

In vijf bijeenkomsten luisteren en proeven we de poëtische teksten, we gaan ermee in gesprek en hopelijk groeit er iets dat in zijn kiemkracht tot volle wasdom kan komen.

 

 

Afbeelding1
© Poustinia-Online.nl - 2021 Poustinia Online.
All rights reserved.

Privacyreglement

Aanmelden
Studie en Lectuur

Vul het onderstaande formulier in.

Aanmelden
Meditatie

Vul het onderstaande formulier in.